U bent hier: Welkom bij IJSCH › Nieuws

Nieuws

Nieuw marathon lid stelt zich voor: Michelle Geerdink
   (20-10-2016)

Ik ben Michelle, 18 jaar. 

Ik ben bezig met de studie Pabo, docent voor het basisonderwijs. Ik zit inmiddels in het tweede leerjaar en het bevalt me erg goed. Deze opleiding doe ik op het Saxion in Deventer.
Zelf woon ik in Wierden nog gezellig bij mijn ouders in huis.
Ik ben vroeger begonnen met schaatsen bij de schaatsschool van de ijsbaan in Deventer. Hier kon je alleen in de winter schaatsen en in de zomer stond er niets op het programma. Vandaar dat ik naar de Wierdense ijsclub ben gegaan. Hier heb ongeveer  vijf jaar geschaats. Na die vijf jaar ben ik overgestapt naar Haaksbergen.
De meiden waarmee ik in de wedstrijdgroep kwam, kende ik al van de wedstrijden en kon ik het erg goed mee vinden. Bij IJSCH heb ik vier jaar aan langebaan schaatsen gedaan.
Na negen jaar langebaan ben ik toch overgestapt naar de marathon. In eerste instantie was dit omdat de tijden van het langebaan schaatsen niet te combineren waren met mijn schooltijden. De tijden waarop de marathongroep schaatste, waren wel te combineren.  Vandaar dat ik vorig jaar al ben begonnen aan de marathon, alleen dan voor de helft. De donderdag reed ik met de marathon en de vrijdag met de langebaan.  Bij de marathon werd ik goed ontvangen en elke training was voor mij weer een uitdaging, want dat duurvermogen was ik niet gewend en zat er ook vrijwel niet in. Deze uitdaging heeft ervoor gezorgd dat ik dit seizoen vol mee train met de marathon. Dit seizoen wil ik eerst het duurvermogen opbouwen en als dat er een beetje inzit, ga ik aan de marathon wedstijden beginnen.


Ogenblik a.u.b. ...