Welkom bij IJSCH!

 

Actuele IJSCH situatie

Op basis van de huidige weersverwachtingen zal de ijsdikte in de loop van volgende week voldoende dik zijn om er op te kunnen schaatsen. Een datum hiervoor kan IJSCH op dit moment nog niet geven; dagelijks wordt de ijsdikte door de ijsmeesters meerdere malen gemeten. De eventuele openstelling zal op de website www.ijsch.nl middels het bekende stoplicht en social media kenbaar gemaakt worden.

Omdat de invloed van de inmiddels al krachtige zon ervoor zorgt dat het ijs in de namiddag sterk in kwaliteit daalt, is besloten om de baan, bij voldoende ijs, uitsluitend open te stellen tussen ’s morgens 09.00 en 12.00 uur en eventueel ’s avonds tussen 18.00 en 21.00 uur. Hierdoor kan er naar verwachting in de voorjaarsvakantie meerdere dagen geschaatst worden.

Voor deze onverwachte mooie schaatsperiode treft IJSCH momenteel alle voorbereidingen.

Ook worden de vereiste voorbereidingen getroffen voor een eventuele eerste marathon op natuurijs. Omdat het ijs ’s morgens een betere kwaliteit heeft dan ’s avonds zal een eerste marathon in Haaksbergen, in tegenstelling tot voorgaande edities, naar verwachting ’s morgens verreden worden. Dagelijks is hierover contact met de KNSB.

IJSCH komt as maandagavond weer in vergadering bijeen om de organisatorische voortgang en actuele situatie van het ijs te bespreken.  

Haaksbergen, 23 februari 2018

 

Welkom bij IJSCH, de schaats- en skeelerclub van Haaksbergen.

IJSCH richt zich op schaatsen en skeeleren voor jeugd en volwassenen. Binnen de vereniging wordt de schaats- en skeelersport op verschillende niveau's bedreven: leren, deelnemen aan wedstrijden, maar recreatief. In de zomer periode is men binnen de vereniging ook actief in de ondersteunende sporten voor het schaatsen: fietsen en conditietraining.
Kijk rustig rond op deze website om te zien wat IJSCH allemaal te bieden heeft. Heb je zin om mee te trainen met een van onze groepen, neem dan gerust eens contact op met onze technische commissie voor het langebaan schaatsen of met de marathon commissie voor het marathon schaatsen. Zij kunnen jullie alles vertellen over de mogelijkheden. Of vraag meteen een proeftraining aan om eens uit te proberen of het wat voor je is. Er wordt dan snel contact met je opgenomen.

Ons clubblad is nu digitaal beschikbaar: Open het clubblad

Hieronder het laatste nieuws. Meer nieuws, én verslagen, zijn te vinden per afdeling

12-02-2018

Femke Blokhorst nationaal recordhoudster 500 meter!

Femke Blokhorst (8 jaar) schaatste afgelopen zaterdag 10 februari een nationaal record.

Lees meer...

11-02-2018

Pupillen IJSCH succesvol bij Baankampioenschappen.

Zaterdag 3 februari streden pupillen die trainen op de ijsbanen van Enschede en Deventer om het Baankampioenschap seizoen 2017-2018.

Lees meer...

07-02-2018

Geen eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen

Geen eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen, maar morgenavond misschien wel op de schaats.

Lees meer...

16-01-2018

Maud en Sam weer in de prijzen.

Bij de Theo de Wals Trofee wedstrijden hebben de IJSCH deelnemers zeer goede resultaten geboekt.

Lees meer...


Ogenblik a.u.b. ...