U bent hier: Welkom bij IJSCH › Marathon › Marathon Nieuws

Marathon Nieuws

Nieuw marathon lid stelt zich voor: Daan Loohuis
   (09-01-2017)

Ik ben Daan Loohuis, 18 jaar en volg momenteel 6VWO aan de bouwmeester in Haaksbergen.

Ik schaats al ruim 10 jaar, met tussendoor soms een pauze door blessureleed of ziekte. Ik ben begonnen op de langebaan, voornamelijk gericht op prestaties, de motivatie werd echter steeds minder doordat ik blessures had en doordat er niet veel jongens van mij leeftijd schaatsten vandaar dat ik ook enige tijd heb getwijfeld of ik dit jaar wel zou gaan schaatsen. Ik zou eventueel nog bij de recreanten kunnen gaan schaatsen, alleen ik wilde wel voor een maximale prestatie gaan en uitdaging hebben.

Na lang twijfelen heb ik toen besloten om de 2de maand van het seizoen te beginnen bij de marathongroep. In het begin wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar al snel bleek dat ik op de goede plek terecht was gekomen. De marathongroep bestaat uit een groep mannen die zeer gemotiveerd is om er elke training weer tegen aan te gaan. Ook rijden de meeste mannen technisch zeer goed en valt er nog veel van ze te leren. De trainingen bevallen mij zeer goed.  

Doelen: Ik hoop dit seizoen nog minimaal één en misschien 2 marathonwedstrijden (uit) te rijden. Ook hoop ik tegen het eind van dit seizoen technisch beter te rijden, hier valt namelijk nog veel winst te behalen.

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuw marathon lid stelt zich voor: Michelle Geerdink
   (20-10-2016)

Ik ben Michelle, 18 jaar. 

Ik ben bezig met de studie Pabo, docent voor het basisonderwijs. Ik zit inmiddels in het tweede leerjaar en het bevalt me erg goed. Deze opleiding doe ik op het Saxion in Deventer.
Zelf woon ik in Wierden nog gezellig bij mijn ouders in huis.
Ik ben vroeger begonnen met schaatsen bij de schaatsschool van de ijsbaan in Deventer. Hier kon je alleen in de winter schaatsen en in de zomer stond er niets op het programma. Vandaar dat ik naar de Wierdense ijsclub ben gegaan. Hier heb ongeveer  vijf jaar geschaats. Na die vijf jaar ben ik overgestapt naar Haaksbergen.
De meiden waarmee ik in de wedstrijdgroep kwam, kende ik al van de wedstrijden en kon ik het erg goed mee vinden. Bij IJSCH heb ik vier jaar aan langebaan schaatsen gedaan.
Na negen jaar langebaan ben ik toch overgestapt naar de marathon. In eerste instantie was dit omdat de tijden van het langebaan schaatsen niet te combineren waren met mijn schooltijden. De tijden waarop de marathongroep schaatste, waren wel te combineren.  Vandaar dat ik vorig jaar al ben begonnen aan de marathon, alleen dan voor de helft. De donderdag reed ik met de marathon en de vrijdag met de langebaan.  Bij de marathon werd ik goed ontvangen en elke training was voor mij weer een uitdaging, want dat duurvermogen was ik niet gewend en zat er ook vrijwel niet in. Deze uitdaging heeft ervoor gezorgd dat ik dit seizoen vol mee train met de marathon. Dit seizoen wil ik eerst het duurvermogen opbouwen en als dat er een beetje inzit, ga ik aan de marathon wedstijden beginnen.

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuw IJSCH lid stelt zich voor: Jos Nollen
   (20-10-2016)

Het is mooi dat IJSCH de nieuwe leden een gelegenheid geeft zich voor te stellen.

Wel nu, ik ben 60 jaar, getrouwd met Carla en we hebben 3 kinderen; Renske, Noortje en Joost.
Ik werk voor een Duits bedrijf (NATUS in Trier) en voor dat bedrijf doe ik in Nederland de verkoop en een deel van het projectmanagement.
Wij ontwerpen en bouwen electrische schakelinstallaties (hoogspanning) voor de zware industrie en energiecentrales.
We wonen in Notter tussen Wierden en Rijssen en hier hebben we ook ons theehuis  (www.theehuys-grimberg.nl ) .
Dus als je een keer met de fiets in de buurt bent dan ben je uiteraard van harte welkom.
Toch vindt ik het belangrijk om nog naast het werk ook nog wat te sporten.
Ik ben ook lid van zowel de Wierdense IJsclub als van Skeelervereninging Rijssen.
Wierden en Rijssen zijn ook mooie aktieve verenigingen en in Rijssen heb ik vele jaren training gegeven aan de wedstrijdrijders.
Het skeeleren is eigenlijk nog wel steeds mijn dingetje en daarom zit ik in de organisatie van de Free-wheel Inline Cup Oost skeelercompetitie.
De komende jaren wil ik nog graag marathon wedstrijden skeeleren..
Naast het skeeleren ben ik de laatste jaren ook meer voor het marathon-schaatsen gaan trainen en op zoek gegaan naar een trainingsgroep voor de Masters-2 niveau.
Ik hoop nog lekker lang te kunnen trainen en ben ervan overtuigd dat dit bij IJSCH zeker gaat lukken.

Deel via:

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...