U bent hier: Welkom bij IJSCH › Contributie IJSCH

Contributie IJSCH

IJSCH werkt met een zogenaamd cafetaria contributie systeem. Dit houdt in dat de contributie is opgebouwd uit meerdere onderdelen. Afhankelijk waar u als lid gebruik van gaat maken worden de betreffende kosten in rekening gebracht.

Grofweg is de contributie onder te verdelen in drie onderdelen:
1. IJSCH Basiscontributie,
2. Trainingskaarten IJsbaan Twente
en
3. Wedstrijdlicentie KNSB.

Onderdeel 1, de IJSCH Basiscontributie

Lidmaatschapsbijdrage (= basiscontributie) van IJSCH, deze wordt jaarlijks vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering. De basiscontributie is mede afhankelijk van het aantal schaatstrainingen dat per week in de winterperiode wordt gevolgd.
In de zomerperiode kun je meedoen aan de skeelertraining, droogtraining, wielertraining en de skeeler clinics; je hebt gratis toegang tot onze skeelerbaan en natuurijsbaan in Haaksbergen.
Als lid kun je gebruik maken van een gunstig kledingaanbod voor de aanschaf van een zomer en/of winter kleding pakket.
(Leeftijden volgens peildatum KNSB per 30 juni gelegen vóór aanvang van het betreffende winterseizoen).

Tarieven Basiscontributie IJSCH.

  Contributie per jaar
 

(afhankelijk van het aantal Schaatstrainingen per week)


 Basiscontributie  0  1  2  3
 Pupil  6 t/m 12 jaar
 € 20,00
 € 30,00
 € 40,00
 € 50,00
 Junior  13 t/m 18 jaar
 € 25,00
 € 35,00
 € 45,00
 € 55,00
 Senior  Vanaf 19 jaar
 € 45,00
 € 55,00
 € 65,00
 € 75,00
 Bondscontr. KNSB  € 10,00  € 10,00  € 10,00  € 10,00

Naast de IJSCH basiscontributie wordt per lid jaarlijks een KNSB bondscontributie in rekening gebracht, welke door IJSCH wordt afgedragen aan de KNSB.

Voor elke schaatstraining in een langebaan wedstrijdgroep of marathongroep geldt boven de betreffende basiscontributie een toeslag van € 10,00.

Onderdeel 2, Trainingskaarten IJsbaan Twente

In de winterperiode van oktober t/m maart moet IJSCH voor de schaatstrainingen op de kunstijsbaan van IJsbaan Twente in Enschede kosten afdragen aan de KNSB.
Voor elk trainingsuur (70 min) per week heeft men een KNSB trainingskaart nodig. Wil men bv twee keer per week trainen, dan moeten er ook twee trainingskaarten worden gekocht.
De KNSB trainingskaarten zijn strikt persoonlijk en alleen geldig voor het betreffende trainingsuur. Voor het verbeteren van de bochtentechniek wordt de mogelijkheid geboden om naast de lange baan training(en) ook een shorttrack training te volgen. Hiervoor is wel een specifiek trainingskaart nodig.
Het is niet mogelijk een trainingskaart te annuleren nadat de trainingen al zijn begonnen. Tevens wordt door de KNSB een basisbedrag (dekking KNSB overhead kosten) gerekend per persoon. Uit de inkomsten van de trainingskaarten betaalt het Gewest Overijssel niet alleen het trainingsijs, maar in het tarief zijn bijvoorbeeld ook kosten voor wedstrijdijs, baanbeveiliging, EHBO, jurykosten en dergelijke opgenomen.

Instapmomenten.
Het is mogelijk om op elk moment een trainingskaart te bestellen. Met de restrictie dat de maand van instap wordt gezien als begindatum. Bijvoorbeeld een bestelling op 15 november geeft als instapdatum 1 november. U betaald dus voor de hele maand november.
Wijzigingskosten KNSB.
Voor wijzigingen in reeds aangevraagde trainingskaarten berekent de KNSB € 10,00 administratiekosten. Deze kosten worden aan het betreffende lid doorberekend.

IJsbaan De Scheg in Deventer.
Naast trainingskaarten voor de IJsbaan Twente in Enschede is het tevens mogelijk een aanvullende trainingskaart voor ijsbaan De Scheg in Deventer af te nemen. Hiervoor gelden afwijkende tarieven. Deze zijn eventueel op te vragen via ons secretariaat.

Tarieven Trainingskaarten IJsbaan Twente seizoen 2018-2019.

Voor trainingen op dinsdag het eerste blok (klasse 1 en 2), het zogenaamde snelle uur geldt een toeslag van 20% op de trainingskaart. Dit geldt voor zowel rijders als trainers.

  Pupil 60 mtr binnenbaan
Pupil 400 mtr buitenbaan  Junior B+C 13 t/m 16 jaar
 
17 jaar en ouder
Shorttrack 
 Overhead KNSB
 € 25,50  € 43,50  € 49,00
€ 49,00
 € 14,50
Ma t/m Zo
 € 81,00 € 111,00
 € 116,00
€ 138,00
 € 81,00

Onderdeel 3, Wedstrijdlicentie KNSB

Om deel te kunnen nemen aan wedstrijden heb je een KNSB wedstrijdlicentie nodig. Deze wedstrijdlicentie is multidisciplinair, dus met één wedstrijdlicentie kun je zowel aan langebaan-, marathon-, shorttrack- en inline-skate wedstrijden deelnemen. De KNSB wedstrijdlicentie wordt door de leden zelf via de KNSB aangevraagd of verlengd. Ga voor meer informatie over de wedstrijdlicentie naar de website van de KNSB.
Een wedstrijdlicentie is één jaar geldig. De KNSB wedstrijdlicentieprijzen voor seizoen 2018-2019 zijn:

Tarieven Wedstrijdlicenties KNSB.

Wedstrijdlicentie KNSB
Kosten
 Pupil  6 t/m 12 jaar
 € 10,00
 Junior  13 tot 18 jaar
 € 22,50
 Senior  18 jaar en ouder
 € 37,50

 
Ogenblik a.u.b. ...