U bent hier: Welkom bij IJSCH › Algemeen › Vereniging › Club-informatie

Club-informatie

De vereniging IJSCH komt voort uit de twee plaatselijke Haaksbergse schaatsverenigingen YVH en HSV'92. Beide verenigingen zijn op 7 april van 2004 gefuseerd tot deze nieuwe vereniging.

Het verenigingslogo symboliseert een schaatser of skeeleraar met op de achtergrond de schaats- skeelerbaan welke eigendom is geworden van de vereniging IJSCH.

Naast recreatief schaatsen houden leden van de vereniging zich ook bezig met langebaanwedstrijdschaatsenmarathonschaatsen en skeeleren. Daarnaast wordt in groepsverband aan conditietraining en wielertraining gedaan. Ook maakt het shorttracken tegenwoordig deel uit van het trainingsprogramma.

In zijn algemeenheid stelt de vereniging zich de promotie van de schaats- en skeelersport in Haaksbergen en omliggende regio tot doel.

IJs en Skeelerclub Haaksbergen is een gezellige maar ook ambitieuze vereniging met een eigen schaats-skeeler-accommodatie en clubgebouw aan de Scholtenhagenweg 40C in Haaksbergen. 

Ons wintermotto:  Als het kan gaan we over één nacht IJS(CH)
Na een korte periode van vorst schaatsen we op de met onze eigen Zamboni geprepareerde 400-meter-baan.

In de zomer kun je trainingen volgen in skeeleren, fietsen en lopen/conditietraining (droogtraining). Er zijn ook proeftrainingen mogelijk om het eens te proberen. Hier kun je zo'n training aanvragen.

Wij hebben voor elk seizoen een passend abonnement op de combibaan.

  • zomers skeeleren tijdens de publieksuren
  • 's winters schaatsen tijdens de dan geldende openingstijden (zie elders op onze site).Ogenblik a.u.b. ...